Kislányom a suliból hazafelé menet olyan szóáradatban tört ki, magam is meglepődtem, pedig alapból is szeret beszélni, de amit hallottam, az megdöbbentett. Épp hogy elindultam a kocsival, amikor elkezdte. Elmesélte, hogy van egy srác az osztályban – már hallottam róla korábban – aki nagyon jó fej, vicces meg minden, most azonban pár napja megváltozott.

Először túl csendes lett, ami fura volt, aztán újra elkezdett a többiekkel lógni a szünetekben, de már nem olyan volt, mint régebben. Hideg van a közelében és fekete lett a szeme. 

Anya, gonosz lett! –mondta a lányom. Hát gondolhatod, a hátamon is felállt a szőr. Főleg ahogy mondta. Gonosz lett.

Ez amolyan filmekbe illő story volt, mégis a valóság. Nem ennyire élesen, de a gyerekek igenis észreveszik, ha egy társukkal történik valami. És nem csak egy „stílus” váltásra gondoltam. A lénye változott meg a srácnak. A hűvössége és a sötéten csillogó szemei arról árulkodnak, hogy megszállta egy démon. És ez nem mese. Lehet riasztó vagy épp vicces, mindegy is, de sajnos tény. 
Manapság igen sok gyermeket szállnak meg a démonok, és úgy, hogy a szülő észre sem veszi senki. Egyszerűen csak kicsit megváltozik a gyerek, valószínű mert kamaszkorba lép, vagy most változó korban van. Mindegy mire fogja a szülő, mert sok vizet nem zavar a gyermek, így biztos nincs nagy baj sem. El van az a gyerek és pont.

De az arra érzékeny gyerekek és felnőttek is érzik, hogy valami történt, max nem tudják mi is az pontosan. És amíg nem tudod, mi történt, addig nem is olyan komoly a téma! Pedig egy démoni megszállás nem vicc! A gyermeked lelke a tét. Fel kell őt oldani, megtisztítani a démontól. Igen, így leírva kicsit fantasy regényre hajaz, mégsem az. Valóságos. Sajnos tapasztaltam. Üvöltő kisgyermeket, aki az anyját ütötte kínjában, miközben szemei könyörögtek a segítségért, de az édesanyja „csak” ölelni tudta, megoldani nem a gyermek fájdalmát. És amikor a kisfiú tartott egy ismerőstől, majd egyszer csak már nagyon jóban lettek, miközben a gyermek stílusa megváltozott. Köztünk vannak. Ahogy az angyalok, úgy a démonok is.