Az mosoly és ahogy a semmibe tekintve arca ragyog, szemei csillognak, mintha éppen valami csodálatosat látna, hát örömteli élmény. Emellett kicsit zavaró is, mert nem tudom mit néz. Én nem látok semmit. Ő pedig teljesen úgy néz oda, arra a pontra, mintha lenne ott valaki. De nincs. Egy biztos, ha bármit is lát, az csodálatos lehet, mert az arca leírhatatlan bájjal pompázik.

Vajon mi történik ilyenkor, amikor így, ilyen széppé varázsolódik a gyermeki arc? Már egy mosoly is csodákra képes egy arccal, de amikor valami káprázatos tükröződik vissza róla, hát a látvány magáért beszél. A gyermek ösztönösen reagál arra, amit éppen lát, ő még nem tanulta meg elrejteni arcáról az érzelmeket. Így minden leolvasható róla. Egy angyali találkozás is. Hisz mi lehetne fantasztikusabb, mint egy kedves, finom és bársonyos energetika, amivel ők képesek megjelenni. Ha gyermeked arcára tekintesz, érezni fogod, tudni fogod, hogy mit lát. Nem kell neked is látnod. Csak engedd meg magadnak, hogy átérezd azt, amit a gyermekeden látsz. A szépséget, bizalmat, támogatást és védelmet.

Az angyalok és más entitások – azért mert te nem látod – köztünk vannak. Figyelnek, támogatnak, segítenek, védelmeznek, de hátráltatnak vagy épp korlátok közé is szoríthatnak. Akár hiszel bennük, akár nem. A levegőt sem látod, csak magadba szívod folyamatosan. A gyermekek világában ott vannak az angyalok, a láthatatlan barátok és más szellemi lények, de a démonok is. Ameddig a világában ez megvan, addig a hite az életben is stabilt. Ezt a hitet megtartani a legfontosabb a számára. Neked megvan? Vagy inkább tele vagy félelemmel?

Amikor ilyen csodás látványt nyújt gyermeked, hogy szinte sugárzik az élménytől, akkor nem legyinthetsz, hogy ez hülyeség, hanem igenis komolyan, de mindenképp nyitottan hallgasd végig az élménybeszámolóját. Mert a gyermekek látnak és ez nekik természetes. Az ő lelki világuk formálódásához hozzátartozik a fantáziavilág és láthatatlan világ valóságossága is.

Egy angyali találkozás élménye számára leírhatatlan, érezhető és tapasztalható csodás élmény. És biztos lehetsz benne, hogy ugyan nem tart oly sokáig, – pár pillanat, másodpercek, – de a gyermeked arcát sosem felejted el. Mert angyali lesz ilyenkor. Így tudhatod, hogy most éppen angyalt lát.