Voltál már úgy, hogy forrtál a dühtől és a legszívesebben kiadtad volna magadból azt? Mindazt a fájdalmat, sértettséget, szomorúságot, dühöt, haragot és értetlenséget, amelyet az az alapvető cseppnyi kis dolog hozott ki belőled, hogy véleményeztek?

Mindenkinek megvan a maga véleménye a másikról. Sokuknak ez irigységből jön, persze, jó megy neki, most vett új kocsit. Vannak, akik csak az önsajnálat ködös szemüvegén tekintve nézik a körülöttök lévőket. Olyan is akad, aki álszent, amolyan beidomuló módon szemedbe kedvesen, hátulról utálva véleményez. Végtelen a lista és elszomorító. Hiszen, mi lenne, ha mindenki csak maga felé tekintene? Hmm! Talán minden egyes ember, elkezdené felfedezni önmagát, megismerni mit miért tesz és ha nem tetszik neki változtathat. Elkezdhetne fejlődni, változni, önmaga lenni. Máris másképp szemlélné a világot. Vagy nem, mert a befelé tekintés messze nem kellemes! Sokkal könnyebb kifelé nézelődni, irigykedni kicsit, másokon csámcsogni, pletyózni. Úgyis mindenkiben van hiba, sosem érünk rá önmagunkra nézni.

Ma nagyon besokkaltam! Őszintén! Alapvetően hihetetlen gyorsan túl tudok lenni helyzeteken, megtalálom a problémáimra a megoldást és szépen haladok a saját ösvényemen és nem is húznak fel a dolgok. Minden nap tanulok valami újat magamról és boldog vagyok, sőt büszke magamra, mert azt az utat választottam, hogy önmagam leszek. Nem egyszerű feladat, de szeretem, mert tele felismeréssel, változással és legfőképp nincs benne a külvilág zaja. Nem csámcsogok a rokonaimon, nem szidom a szomszédot – na jó néha, de ha tudnátok milyen egyedi a mókus – nem sajnálkozom, de nem is szenvedek. Nincs rá okom.

Hosszú utat jártam be idáig, ahol most tartok és elismerem azt, hogy mindaz, amit a múltamban tettem ide jutatott. Volt benne hiba, rossz döntés, sőt vakmerő lépés és vissza nem szívható, el nem törölhető tett is. Nem vagyok rájuk büszke, de semmiképp nem bánom. Mert most az vagyok, aki vagyok. Megyek a tudatosságommal és teremtem az életem mindennapjait, úgy ahogy nekem jó, úgy ahogy én szeretném.

Nem érdekel, kinek van új autója, ki kapott vadi új telefont vagy ki kit csalt meg, de az sem, hogy melyik rokon kire köpköd éppen. Mindez hidegen hagy! Addig amíg nem én vagyok a célpont!

Ma férjem és én voltam. Nem voltam boldog! Hiszen olyan emberek alkottak véleményt a saját nézőpontjaik széles látókörével, akik nem is ismernek igazán. Nem tudják ki vagyok! Nem tudják, hogyan élünk. Amit látnak a közöségi oldalon, vagy hallanak másoktól az töredéke az egésznek. De ők megítélnek, új autód van, ezért neked szalad a szekér! Vadonat új telód van, hú hát van itt lóvé és jaaa még a laptop is passzol az órával, ami már csak hab a tortán, mert kőgazdagok lettünk. Gondolják. És mindenki gondoljon amit akar.

Te is most, hogy e sorokat olvasod, véleményt alkottál! Almabuzi a nő, tuti. És lehet, hogy igazad van, lehet nem, nem ez számít! Az számít, hogy milyen energiával jött a gondolatod! Az irigység teréből, van talán az elismeréséből, hogy naa ez a csaj tudja mit akar és bakker meg is szerzi.

Az életedet te teremted! Mindent, ami körülötted van, te alkottad. A választásaiddal, a döntéseiddel! Az ahogyan a világhoz viszonyulsz, alakítja a környezetedet. Egészséged, párkapcsolatod, karriered mind rajtad múlik!

Mindig minden esetben van választásod mást választani. Ezért a felháborodásomon túllépve elengedtem azt a döntésem, hogy majd most jól beolvasok azon embereknek, akiknél a férjem én vagyok a téma! De azonnal rájöttem, arra, hogy ezzel csak egy felesleges vihart kavarnék, amire senkinek nincs szüksége és valójában értelmetlen is. Emellett arra is ráébredtem, hogyha én vagyok a téma, akkor csak tudok már valamit! Foglalkoztatom az emberek, valamit nagyon jól csinálhatok. Igy a harag teréből átléptem az elismerés terébe és megköszöntem magamnak, hogy mindazt, amim van megteremtettem. És hogyan tudok még többet.

Tudom ez most anyagias téma volt, de kérlek lásd meg a sorok között a lényeget és engedd meg magadnak, hogy önmagadat választod, ezáltal elkezdhetsz teremteni te is! Akár egy új párkapcsolatot, munkahelyet vagy akár agy új autót és mellé egyedi rendszámot. Mi ért is ne?