Nem voltam jól napok óta. Fáradság és fejfájás gyötört, mintha leszívták volna az összes energiámat. Amolyan zombiként tettem a dolgom, pedig nem voltam túlterhelve és aludtam is rendesen, sőt talán még többet is mint szoktam. Nem tudom mi történt velem, majd egyik reggel a lányom azt mondja nekem, hogy kérjek magamnak védelmet.

Néztem rá nem túl értelmes arccal, hogy mit is akar mondani, mert hát nem értettem. Aztán az én okos lányom, mert látta, hogy anyának fogalma sincs arról, miről is beszél, így leegyszerűsítette.

Kérj védelmet magad köré, anya. Ennyi. Csak kérj, nem kell tudnod, hogyan működik. Csak tudod szívják az energiáidat és ezért vagy fáradt. Na, egyből felébredtem e szavak hallatán. Mert hát tényleg fáradt voltam már napok óta. De ezt a gyerek honnan vágja? Meg szívják az energiámat? Aha. Hát azt azért nem hagyom, szóval kérnem kell védelmet, akármi is az, és akárhogyan is történik ez.

Igen, a gyermek sok mindent lát és tud, amit mi nem. És ha azt mondja, hogy szívják az energiáidat, akkor az biztos úgy is van, főleg, hogy érzed is, saját magadon tapasztalod a negatív hatást, a fáradságot és a fejfájást. Szóval egy kis védelem sosem árt!

Nagyon sokszor tudatlanul is olyan szépen megoldunk egy-egy problémát, de képzeld csak el, ha tudnád is, mikor mi ellen kell védelmet kérni, vagy egyszerűen már előre ki tudnád küszöbölni a negatív behatásokat. Jó lenne? Ehhez picit tanulni kell.

Most legyen elég az, hogy ha úgy érzed túl sok energiát vesztesz el és alaptalanul vagy fáradt, kérj védelmet. Mégpedig úgy, hogy lehunyod a szemed, veszel pár lassú, mély lélegzetet és magadban kérsz, azaz elmondod ezt a mondatot: – Kérek védelmet magam köré. És miközben ezt kimondod, egy fehér fénygömböt képzelsz el magad körül. Amikor teljesen körülötted van a gömb, akkor megalkottad a védelmedet a negatív behatások ellen. Egy időre. Ügyes vagy!